Vlak voor ik naar Portugal verhuisde gaf ik een afscheidsfeestje. Bij dat feestje wilde ik graag iets lekkers uit Portugal serveren. Het liefst pastéis de nata. Je weet wel, die bekende custardtaartjes. Met dit idee kwam ik terecht bij Casa Bocage, een Portugese delicatessenwinkel in Amsterdam.

Zij konden mij prima helpen. Ik bestelde daarom 75 taartjes voor mijn afscheidsfeestje. Op de dag van mijn afscheid haalde ik ze op in Amsterdam. Toen ik in de winkel aankwam stonden de dozen al klaar. De pastéis de nata waren zelfs nog warm! Uiteindelijk verliet ik de winkel met drie grote tassen vol.

Casa Bocage

Lang verhaal kort, Casa Bocage is dus een prima winkel als je in Nederland op zoek bent naar iets lekkers uit Portugal. Daarom ook dit hotspotverhaal. Als ik in Nederland plots ‘saudade‘ (heimwee) krijg naar lekkernijen uit Portugal, dan kan ik prima terecht bij Casa Bocage.

In het kleine, schattige winkeltje in Amsterdam is van alles te vinden. Van olijfolie, sardientjes, kruiden, kaas, wijn en port tot die oh-z0-bekende pastéis de nata en bolinham de bacalhau.

Alle producten in de winkel komen uit Portugal of zijn zelf gemaakt (zoals de custardtaartjes). Leuker nog, zo’n taartje kun je opeten op het kleine buitenplaatsje aan de achterkrant van de winkel.

Casa Bocage

Koffie en pastéis de nata

In combinatie met een lekker kopje koffie (natuurlijk een espresso) is dat stiekem een best leuk uitstapje in de Haarlemmerstraat. Klein nadeel is overigens dat er op het buitenplaatsje maar weinig plaats is. Als het druk is wordt het daarom nog dringen geblazen ;-).

Het winkeltje valt in de drukke Haarlemmerstraat niet gauw op, maar is zeker een bezoekje waard. De winkel is bovendien zeven dagen per week open. Door de Portugese inrichting (met azulejos op de kasten) en de muziek krijg je direct de Portugese sfeer mee.

De medewerkers zijn bovendien ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Als je in Nederland ook nog even Portugees wilt praten kun je dat prima met de winkeleigenaren doen!

Casa Bocage

Locatie

Casa Bocage is te vinden in de Haarlemmerstraat (nummer 111A) in Amsterdam, op loopafstand van Amsterdam Centraal.

Het is ook mogelijk om van te voren een bestelling te doen (bijvoorbeeld via Facebook) en het op de afgesproken dag en tijd op te halen.

Casa Bocage

Lees ook:

De Pindakaaswinkel in Amsterdam