Om eerlijk te zijn is het alweer even geleden dat ik deze hotspot, Mini Europe, bezocht. In 2012 om precies te zijn. Maar toen ik onlangs foto’s terug zat te kijken vond ik het stiekem wel een goed idee om erover te schrijven. Als je Madurodam inmiddels op je duimpje kent is Mini Europe in het Belgische Brussel een leuk nieuw park om te bezoeken.

De naam zegt het eigenlijk al. Mini Europe is een miniatuurpark waar je een wandeling maakt langs miniatuurversies van de belangrijkste gebouwen en monumenten van Europa.

Mini Europe                Mini Europe

Mini Europe

Ik bezocht het park tijdens de Europese kampioenschappen turnen van 2012. Tussen de wedstrijden brachten we een bezoekje aan dit interessante park. Je ziet namelijk niet alleen de belangrijkste gebouwen en monumenten van Europa. Er valt ook heel veel te leren. Bij elke stad of elk miniatuurgebouw zijn interessante weetjes te vinden.

Mini Europe

Stiekem maak je gewoon een tocht door Europa, maar dan slechts in een paar uur tijd. Het park in Brussel trekt ruim 300.000 bezoekers per jaar. Ruim de helft daarvan komt uit het buitenland. Natuurlijk gaan de buitenlanders – zoals ik zelf ook deed – op zoek naar hun eigen land of stad in het park.

Want ja, het is toch wel tof om te zien hoe dat is nagemaakt. In Mini Europe zagen we onder andere de Amsterdamse grachten, de Alkmaarse kaasmarkt, het Binnenhof in Den Haag, de Domtoren en de Thalys naar Parijs.

Het leek allemaal net echt. De Alkmaarse kaasmarkt viel mij meteen op. Zo schattig, die kleine kaasjes en dat plein. Toen een buitenlander die achter ons liep zich afvroeg wat dat was, kon ik hem dat meteen uitleggen.

Mini Europe                   Mini Europe

Lisa Pisa

Tijdens onze wandeling keken we natuurlijk niet alleen maar naar Nederland. We namen ook een kijkje bij de andere Europese steden en de diverse gebouwen. Zo zagen we mini-versies van de Eiffeltoren, de Big Ben, de Akropolis en jawel… de toren van Pisa.

Die laatste kon ik natuurlijk niet zomaar voorbij lopen. Mensen die mij wat beter kennen zullen weten dat ik regelmatig ‘Lisa Pisa’ wordt genoemd. De ‘echte’ Pisa heb ik echter nog niet bezocht. Dat staat nog altijd op mijn to-do-list.

Maar ja, die Pisa in Mini Europe moest ik natuurlijk wel even ‘aanraken’ voor een foto. Lisa en Pisa in een beeld: beter kan niet, toch?

Mini Europe

Zonder dollen nu. Mini Europe is een ontzettend leuk park om te bezoeken tijdens je weekendje weg in Brussel. Het park is bovendien bij het Atomium, die je waarschijnlijk sowieso al zult bezoeken. Twee vliegen in een klap dus!

Ontzettend veel tijd heb je voor Mini Europe bovendien ook weer niet nodig. Volgens mij hebben wij er hooguit twee uur rondgelopen. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Mini Europe Brussel is te vinden op onderstaand adres:

Bruparck
B-1020 Brussel (Laeken)

Mini Europe