Wie van donuts houdt en naar Budapest gaat moet zeker eens een bezoek brengen aan Mr. Funk. Om eerlijk te zijn had ik voor mijn bezoek aan Budapest nog nooit gehoord van deze zogenaamde ‘hotspot’. Eigenlijk hadden we gewoon trek in een lekkere (slechte) hap toen Svenja en ik door de stad ronddwaalden. En alsof het zo moest zijn zagen we ineens Mr. Funk voor onze neus. Donuts en bagels. Dat klonk wat ons betreft wel prima en dus wandelden we gauw naar binnen.

Mr. Funk

De verschillende, kleurrijke donuts staarden ons meteen bij binnenkomst al aan. Het zijn er zo ontzettend veel! Een donut is een donut zou je denken, maar bij Mr. Funk kunnen ze er echt wat van. Van gewone, gekleurde donuts tot aan minion en unicorn donuts. Je kunt er van alles vinden. Het kiezen was daarom ook geen makkelijke opgave voor ons.

We konden immers simpelweg een donut (of twee) kiezen, of juist gaan voor een combinatie. We kozen uiteindelijk voor het laatste. En daarmee doel ik eigenlijk op de zogenaamde ‘freak shake’.

Door die shake zaten we eerlijk gezegd voor de rest van de dag propvol. Urenlang aten we niets meer, want de freakshake had er stevig ingehakt. Wat calorieën betreft, maar ook gewoon qua hoeveelheid.

Mr. Funk

De Freak shake

De freakshake bij Mr. Funk bestaat namelijk uit een grote milkshake met daar bovenop liefst twee donuts. De donuts (en dus de smaken ervan) kun je zelf uitkiezen. Het is overigens ook mogelijk om deze shake te bestellen met een brownie, een munchkin of oreo’s, maar wij gingen voor de traditionele donuts.

De milkshake is er in verschillende smaken (zoals bijvoorbeeld vanille, aardbei en banaan). Ik koos voor de vanille milkshake in combinatie met een aardbei en chocolade-hazelnoot donut. We hadden wel wat foto’s van de shake gezien, maar we hadden nog niemand met de shake rond zien lopen op het moment dat we in de winkel van Mr. Funk waren. Daardoor wisten we dus niet precies hoe groot hij daadwerkelijk zou zijn.

Mr. Funk

Om die reden kozen we allebei maar een eigen shake. Achteraf gezien hadden we er net zo goed eentje kunnen delen, maar goed. Dat weten we dan weer voor de volgende keer.

De freakshake was namelijk niet zomaar een shake met twee donuts erbij. Nee, hij werd keurig verzorgd ‘aangekleed’ door het meisje achter de balie. Met slagroom, chocolade siroop en gekleurde spikkels (zoals ik die vroeger graag bij mijn softijs had).

Donuts in de maak

Tja, van zo’n prachtige shake met donuts moesten we natuurlijk eerst even wat foto’s maken. Bijzonder was dat ding natuurlijk wel. En lekker was-ie ook.

Het duurde ons echter wel een flinke tijd om hem echt op te krijgen. Daarna liepen we ook nog urenlang door de stad om de shake (en de donuts) weer een beetje te laten zakken. Voor wat hoort wat, zullen we maar zeggen.

Terwijl we de donuts aten en de shake opdronken konden we bovendien nog ‘live’ kijken naar de manier waarop de verschillende donuts gemaakt werden. Van panda’s, olifanten en minions: alles kwam voorbij.

Het was super interessant om eens te zien hoe ze die donuts eigenlijk creëerden. En wat mij betreft was dat ook een dikke vette plus aan Mr. Funk: niet gewoon simpelweg donuts verkopen, maar (indirect) ook laten zien hoe ze gemaakt worden. Heel gaaf.

Mr. Funk

Mocht je geen zin hebben in een donut dan kun je bij Mr. Funk ook terecht voor belegde bagels of gewoon een drankje (een milkshake, frisdrank of zelfgemaakte limonade). Wat dat betreft kun je dus nog enigszins op je dieet letten in deze zaak! Binnen zijn niet enorm veel zitplaatsen, maar tijdens de zomer kun je ook plaatsnemen op het terrasje buiten.

Tip: de freak shake kun je gemakkelijk samen delen. Of zorg ervoor dat je nog niet ontzettend veel hebt gegeten. Hij vult namelijk nogal…..

Mr. Funk

Lees ook over de volgende hotspots:

Portugal: Óbidos is zeker een bezoekje waard! 

Lissabon: Nicolau Lisboa

Amsterdam: De Pindakaaswinkel

Lissabon: Ler Devagar