A Vida Portuguesa is zonder twijfel een van mijn favoriete winkels in Lissabon. Bovendien is de winkel ook nog eens heerlijk dichtbij. A Vida Portuguesa ligt immers op steenworp afstand van mijn appartement. Dat betekent niet dat ik er dagelijks kom, maar ik loop regelmatig de winkel binnen om een kijkje te nemen.

Bij A Vida Portuguesa hebben ze immers een groot en divers aanbod, wat er voor zorgt dat je niet gauw uitgekeken bent. Dat begint overigens al aan de buitenkant van de winkel. Een oud gebouw met een prachtige look (zie bovenstaande foto) trekt immers direct de aandacht wanneer je over het plein van Largo do Intendente wandelt.

A Vida Portuguesa

Toen ik pas net in Lissabon woonde had ik ook niet gelijk door dat het een winkel was. Het gebouw viel me wel direct op, maar je zult niet meteen bedenken dat het om een winkel gaat. De ingang van de winkel is bovendien ook net naast het gebouw. Via een klein binnenplaatsje loop je zo de winkel binnen.

A Vida Portuguesa                              A Vida Portuguesa

Daar is werkelijk van alles te vinden. Woonaccessoires, servies, keukengerei, zeepjes, kleden, boeken, typisch Portugese snacks zoals sardientjes, wijn en nog veel meer.

Niet alleen de producten zien er prachtig uit, ook de winkel zelf is bijzonder mooi om te zien. Het licht, de inrichting en de twee verschillende verdiepingen: het ziet er allemaal picobello uit. Je bezoek aan de winkel wordt bovendien ondersteund met rustige muziek. En bij vragen helpt het uiterst vriendelijke personeel je graag.

A Vida Portuguesa staat vooral bekend om haar ‘oude’ Portugese producten. Alles wat je in de winkel vindt is immers gemaakt in Portugal. Daarom is het voor toeristen ook een perfecte plaats om een typisch Portugese souvenir te kopen. Goedkoop zijn de producten in de winkel overigens niet, maar uniek zijn ze zeker wel.

A Vida Portuguesa    A Vida Portuguesa

Locatie

Inmiddels is ‘A Vida Portuguesa’ een begrip in Portugal. In Lissabon is de winkel dan ook op verschillende locaties gevestigd. De winkel die ik normaal gesproken bezoek, A Vida Portuguesa (Intendente), is te vinden op onderstaand adres::

Largo do Intendente Pina Manique 23
1100-285 Lisboa

A Vida Portuguesa     

Daarnaast zijn er ook nog winkels op de volgende adressen in Lissabon:

Chiado (twee locaties):

Rua Anchieta 11
1200-023 Chiado, Lisboa

Rua Ivens 2
1200-227 Chiado, Lisboa

Mercado da Ribeira:

Avenida 24 de Julho
1200-481 Lisboa

Meer informatie over de winkel kun je vinden op de website van A Vida Portuguesa. Daar zul je bovendien ook een webshop vinden.

Lees meer over hotspots in Lissabon:

Rua Augusta Arch

Ler Devagar

Nicolau Lisboa