Volgende week gaan de EK turnen 2017 alweer van start. En dat betekent dat ik vandaag alweer op reis ga. Ik zeg alweer, omdat ik eigenlijk pas net terug ben uit het Italiaanse Jesolo. Vorige week zat ik bovendien een weekend bij CrossFit wedstrijden in Porto. Dus ja, dat reizen houdt simpelweg niet op.

Wanneer jullie dit lezen zit ik hoogstwaarschijnlijk op het vliegveld of in het vliegtuig. Onderweg naar Budapest (Hongarije). Dat is overigens niet de plaats waar de Europese kampioenschappen turnen plaatsvinden. Maar Svenja (die werkt voor de Duitse turnbond) en ik vonden het een goed idee om een stedentrip te doen alvorens we op maandag naar het Roemeense Cluj-Napoca afreizen.

EK turnen 2017

In Cluj vinden immers de Europese kampioenschappen plaats. Ik ben nog nooit in Roemenië geweest, maar ik heb er ontzettend veel zin in. Roemenië is een turnland bij uitstek (hoewel de resultaten van de afgelopen jaren wellicht anders doen vermoeden) en daarom is het juist zo leuk dat er een keer een EK georganiseerd wordt.

Hoewel we in Budapest vooral de tijd hebben om de toerist uit te hangen, zal dat in Cluj anders zijn. Daar ben ik immers voornamelijk aan het werk. Van de kwalificaties tot aan de toestelfinales: alles zal ik verslaan. Waar ik dat doe?

Dat is eigenlijk heel simpel en niet anders dan anders. Zoals de turnverslaafden wellicht weten houden we namens Sports2Visuals altijd een LiveTicker bij. Een website waarop je ‘quick hits’ kunt vinden over de wedstrijden. En dan met name over de Nederlandse deelnemers (dat zijn er tien) natuurlijk.

Volg het live!

Dit keer zal dat ook het geval zijn. Mooier nog: de LiveTicker houden we bij in samenwerking met de Nederlandse turnbond KNGU. Thuis of onderweg: de laatste nieuwtjes rondom de EK turnen (oefeningen, uitslagen en dergelijke) kun je simpelweg vinden op onze LiveTicker (zie link).

De Europese kampioenschappen gaan officieel op woensdag van start met de kwalificaties. Svenja en ik reizen echter op maandag al richting Cluj. Dan hebben we immers de tijd om rustig onze accreditatie op te halen en om de podiumtrainingen (maandag en dinsdag) te bekijken.

Voor de thuisblijvers: de wedstrijden zijn dus te volgen via onze ticker, maar de Europese turnunie UEG heeft ook een livestream. Ik adviseer echter om de stream in combinatie met de ticker te volgen. Zodoende mis je niets (en zeker de Nederlanders niet).

Als je foto’s uit Budapest en Cluj wilt zien raad ik je aan om me te volgen op Instagram. Daar zal ik immers regelmatig foto’s plaatsen van onze trip.