Fantastic Gymnastics. In de gymsportwereld is het inmiddels een bekend begrip geworden. Tijdens het zogenaamde Fantastic Gymnastics weekend in Ahoy Rotterdam komen alle gymsportdisciplines immers samen.

Diverse nationale kampioenschappen (NK’s) staan op het programma en er wordt gestreden om diverse Ahoy Cup medailles. En ja, eigenlijk was dit hele Fantastic Gymnastics gebeuren de reden waarom ik afgelopen week wat minder blogs schreef. De afgelopen dagen stonden namelijk in het teken van turnen.

Dat begon vorig weekend met mijn werk rondom de NK turnen dames (divisie 1) en het NK turnen heren (divisie 1 tot en met drie). De afgelopen dagen ging mijn zogenaamde focus naar het Fantastic Gymnastics weekend.

Fantastic Gymnastics

Voor diverse edities van de krant schreef ik namelijk voorverhalen en interviews over het NK-weekend in Ahoy. Gisteren vloog ik bovendien van Portugal weer naar Nederland om ‘live’ bij het NK-weekend aanwezig te kunnen zijn.

Dit weekend is het dan zover. Voor vijf edities van het Noord Hollands Dagblad (West-Friesland, Alkmaar, Kennemerland, Waterland en het Haarlems Dagblad) schrijf ik wedstrijdverslagen.

Voornamelijk over de NK’s turnen dames en heren en trampolinespringen. Maar ook de andere disciplines, waaronder bijvoorbeeld groepsspringen en acrogym, zal ik in de gaten houden.

Daarnaast kwam er woensdag een zogenaamde ‘extra’ taak bij. Ik zal, samen met mijn Sports2Visuals collega Carolien Visser, het team van Ziggo Sport helpen met de registratie van het NK-weekend. Vooral op de zaterdag zal ik het team zoveel mogelijk bijstaan met de opnames en hun mogelijke vragen. Een zware, maar toffe uitdaging!

Hoe kan ik het NK-weekend volgen?

Uiteraard zal ik jullie via Twitter zoveel mogelijk op de hoogte houden over de diverse NK’s. Daarnaast zal ik voor de website van Sports2Visuals diverse wedstrijdverslagen schrijven. Uiteraard zal ik op maandag mijn verhalen uit de krant weer met jullie delen via Facebook.

Natuurlijk is het NK ook te volgen via de social media van het evenement, zoals bijvoorbeeld via de Facebook-pagina en de KNGU-site. En tja, als je echt alles wilt weten dan moet je gewoon zelf een bezoekje aan Ahoy komen brengen!

Op maandagavond zal Ziggo Sport een samenvatting van het NK-weekend uitzenden. Meer informatie daarover volgt nog.

Lees ook:

Vijf vragen die ik als sportjournalist regelmatig krijg

Wat mij als freelancer in Lissabon zoal bezighoudt