Wellicht heb je het al eens voorbij zien komen. Mijn verhalen op de website van Saudades de Portugal. Al geruime tijd keek ik regelmatig op de website van Portugal-verslaafden Willeke en Marlou. Heel veel van de verhalen waren zo ontzettend herkenbaar.

Vooral door de gedeelde liefde voor Portugal, maar stiekem ook wel qua manier van schrijven. Er was echter wel een klein verschil: Willeke en Marlou schrijven hun verhalen vanuit Nederland. En dus dacht ik: is het niet tof om een ‘verslaggever’ vanuit Portugal te hebben? Iemand die schrijft over haar ervaringen rondom het leven in Portugal bijvoorbeeld.

Saudades de Portugal

En dus besloot ik de twee Portugal-enthousiastelingen eens een mailtje te sturen. Eind 2016 kreeg ik al gauw een positieve reactie terug. Het delen van mijn eigen ervaringen over het Potugese leven leek ze wel wat. En dus schreef ik een eerste verhaal.

Dat werd er eentje over hoe ik in vredesnaam in Portugal terecht was gekomen. Een soort introductie. Ik kreeg daarop veel leuke reacties en ook Willeke en Marlou waren positief gestemd.

Sindsdien verschijnt er elke eerste donderdag van de maand een verhaal van mij op de website van Saudades de Portugal. Feitelijk gezien is het een soort maandelijkse rubriek. Ook wel bekend als ‘Lisa in Lissabon’. Want ja, feitelijk gezien schrijf ik vooral over Lissabon.

Inmiddels ben ik alweer bezig aan mijn vierde verhaal voor de website. Waar dat verhaal over gaat verklap ik natuurlijk nog niet.

Stiekem ben ik wel benieuwd waarover jullie graag zouden willen lezen. Wat wil jij weten over het leven in Lissabon? Of wat wil je weten over mijn ervaringen met de taal, de Portugezen of wat dan ook?

Weten waar ik al eens over schreef? Neem dan gauw een kijkje via onderstaande links naar mijn verhalen:

Hoezo taalbarrière? 

Hotspots langs de Taag

Introductie Lisa in Lissabon