Eerlijk is eerlijk: ik ga geen dag met tegenzin naar de CrossFit box. Sinds het overlijden van mijn vader heb ik regelmatig last van een motivatiedip. Dan heb ik even helemaal nergens zin in of kan ik me nergens toe zetten. Toch heb ik sinds ik weer ‘thuis’ in Portugal ben geen enkele training overgeslagen.

De ochtenden in het zogenaamde rouwproces zijn wat mij betreft het moeilijkste. De middagen en avonden gaan wel weer. Wat dat betreft heb ik het geluk dat ik graag ‘s ochtends train. Dagelijks begin ik dan ook om 07:00 uur aan mijn CrossFit training. En dat doe ik nooit met tegenzin. Waarom?

CrossFit box

In onze CrossFit box is het simpelweg altijd gezellig. Iedereen is superenthousiast en we moedigen elkaar altijd aan om net nog even een beetje meer te geven.

Bovendien zijn we eigenlijk gewoon als een grote familie: iedereen is met elkaar bevriend en we steunen elkaar altijd. Daarom voelde het ontzettend goed om weer ‘thuis’ te komen. Thuis in de CrossFit box.

Bovendien inspireren mijn trainingsmaatjes me ook elke dag, waardoor ik graag weer naar de box ga om beter te worden.

Een gewoonte

Mijn trainingen zijn een soort van houvast in mijn dagelijkse ritme geworden. Ik begin mijn dag graag met een training om vervolgens aan het werk te gaan. Wat dat betreft is het een soort van gewoonte.

Toen ik de afgelopen periode in Nederland was schoot het trainen er door alle drukte en al het geregel bij in. Ik miste daardoor mijn routine, mijn vaste gewoontes. Ik had wel graag willen trainen, maar er waren even een mogelijkheden voor.

Doordat mijn trainingen eigenlijk altijd ‘vast’ staan (tenzij ik echt, echt echt niet kan) ben ik gewend aan de routine. Ik weet precies waar ik aan toe ben en kan me daarop voorbereiden. De routine hoort bij mij en ik heb er geen problemen mee. Ik hoef mezelf daarom niet uit mijn bed te sleuren. Nee, ik sta met alle plezier op om een workout te draaien.

 

Elke dag is anders

Die workouts zijn bovendien elke dag anders. Dat maakt het juist ook zo leuk. Ik houd van routine, maar elke week exact hetzelfde schema volgen is niets voor mij. Ik houd wel van een beetje variatie en daarom is CrossFit wat dat betreft perfect.

Van een pure cardioworkout tot aan techniektraining voor de gymnastics skills of het gewichtheffen: alles is mogelijk. En beter nog: eigenlijk vind ik (bijna) alles nog leuk ook!

Beter worden

Mijn resultaten houd ik dagelijks braaf bij in SugarWOD (de app die mijn box gebruikt) en Beyond the Whiteboard. Daar kan ik vervolgens gemakkelijk zien of ik een PR heb behaald of wanneer ik in een bepaalde workout meer gewicht heb getild.

Het is supertof om de groei te kunnen zien en dat zorgt er juist voor dat je alleen maar meer wilt. Ik wil mezelf continu verbeteren en daarom wandel ik de volgende dag – spierpijn of niet- ook weer naar de box.

Doelstellingen

Door de zichtbare groei is het bovendien mogelijk om bepaalde doelstellingen voor jezelf vast te stellen. Bijvoorbeeld om een bepaalde tijd in een hero workout neer te zetten of om een PR te cleanen of snatchen.

Die doelstellingen zorgen ervoor dat je continu gemotiveerd blijft om net weer een stukje verder te gaan. Bovendien hebben wij in onze box maandelijkse ‘challenges’ met bepaalde (korte) workouts. Deze maand kijken we bijvoorbeeld wie het snelste 100 meter kan roeien. Die challenges houden je scherp: stiekem willen we toch allemaal het box-record neerzetten?

In Lissabon hebben we bovendien regelmatig een zesweekse cyclus ter voorbereiding op een bepaalde workout. We doen die workout dan aan het begin van de cyclus en aan het einde herhalen we hem. Zodoende kunnen we onze vooruitgang zien. Door de programmering in onze box ben ik ontzettend gedreven om mijn tijd te verbeteren.

Waarom ga jij graag naar je CrossFit box?

Eigenlijk ben ik nu ook wel benieuwd waarom jij graag (dagelijks) naar je CrossFit box gaat! Wat motiveert jou om keer op keer weer te gaan trainen?

Heb je er altijd zin in, of moet je jezelf soms naar de training toe slepen? Laat het me eens weten via een reactie op deze blogpost!

Lees ook:

Vier redenen waarom CrossFit je mentaal sterker maakt 

Hoe mijn mentale handrem verdween door CrossFit

Vijf redenen waarom CrossFit vrienden echte vrienden zijn

De voordelen van jouw CrossFit training in de ochtend